Pysäköintihallin aukiolo

Pysäköintihalli on avoinna arkisin 7:30 – 20:30 ja viikonloppuisin 10:00-17:00.

Tiedote koronavirukseen liittyen

Haluamme turvata lemmikkisi hyvinvoinnin, joten klinikkamme palvelevat sinua normaalien aukioloaikojen puitteissa. Toimimme vastuullisesti turvataksemme ammattilaisten terveyden, näin he pystyvät parhaiten hoitamaan lemmikkisi jatkossakin.

Tehdään yhdessä töitä koronaviruksen voittamiseksi ja lemmikkien hoidon turvaamiseksi. Normaalin korkean hygieniatasomme lisäksi olemme lisänneet kaikkien kosketuspintojen desinfiointia.

Klinikkakäynnin muistilista:

 • Asioi meillä vain terveenä
 • Desinfioi kätesi klinikalle saapuessasi
 • Vain 1 saattaja klinikalle per lemmikki
 • 2 metrin väli toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan
 • Käytä maskia

Lemmikit ja koronavirus

Mikäli sinua mietityttää miten koronavirus vaikuttaa lemmikkiisi, lue Ruokaviraston tiedotteesta: Usein kysyttyä: eläimet ja koronavirus COVID-19

Tutustu uuteen pentuoppaaseen

Pentuoppaassa paljon tietoa pennun hankinnasta ja arjesta pennun kanssa. Kattava pentuoppaamme vastaa mm. kysymyksiin:

 • Miten koiranpentu nostetaan syliin?
 • Miten koiranpentu kehittyy?
 • Mitä tehdä kun koiranpentu ripuloi tai oksentaa?
 • Milloin pentu tarvitsee eläinlääkäriä?

Tutustu linkistä pentuoppaseen.

Omaeläinklinikka avasi etävastaanoton

Omaeläinklinikka avasi etävastaanoton varmistaakseen sairaiden lemmikkien eläinlääkäriavun poikkeustilanteessa. Palvelun kautta omistajat voivat saada lemmikilleen apua ilman käyntiä Omaeläinklinikan toimipisteessä.

Etäeläinlääkäri voi videopuhelun välityksellä tehdä arvion lemmikin terveydentilasta ja tämän perusteella määritellä hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Osa tapauksista voi hoitua jopa kokonaan videoyhteyden avustuksella, muutoin lemmikki ohjataan klinikalle tarkempiin tutkimuksiin. Myös jo aloitettujen hoitojen seuranta tai kontrollikäyntejä on mahdollista hoitaa etävastaanoton kautta, kertoo Omaeläinklinikan hallituksen jäsen, pieneläläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Lotta Axelson.

Etävastaanotto tapahtuu kännykän tai tietokoneen kautta videoyhteyttä hyödyntäen, jolloin eläinlääkärillä on mahdollisuus myös tarkastella lemmikkiä. Etäeläinlääkärin vastaanotolla potilaita vastaanottavat Omaeläinklinikan vakituiset eläinlääkärit, kertoo Omaeläinklinikan toimitusjohtaja Jaana Tarkki.

Omaeläinklinikka on kotimaisessa omistuksessa oleva eläinlääkäriketju. Omaeläinklinikalla on 12 eläinlääkäriasemaa ja eläinsairaalaa ympäri Suomea. Jokainen klinikka tarjoaa lemmikkien perusterveydenhuollon lisäksi toimipaikkakohtaisesti erilaisia erikoiseläinlääkäripalveluita. Omaeläinklinikka päivystää 24/7 hätätapausten varalta Helsingissä, Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Ajavaraus ja ohjeet etävastaanottoon.

OP Suorakorvauspalvelussa poikkeusaikataulu 24.3. lähtien

OP:n suorakorvauspalvelussa on toistaiseksi 24.4.2020 lähtien poikkeukselliset aukioloajat.

Palvelu on tiistaista 24.3.20 lähtien auki arkisin klo 8-16.

Rajoittamalla palveluaikoja OP varmistaa palvelun jatkuvuuden myös tilanteessa, jossa poissaolojen määrä on normaalia selvästi suurempi.

Eurooppalainen kardiologian diplomaatti Paul Motskula aloittaa Mevetissä.

Mevetin eläinlääkäritiimi vahvistuu toukokuussa kun kardiologian diplomaatti Paul Motskula aloittaa potilaiden vastaanottamisen Mevetissä.

Paul on valmistunut Viron Maatalousyliopistosta eläinlääkäriksi vuonna 1997 ja suorittanut maisteri-opintonsa (MSc) samassa yliopistossa. Hänen maisterintutkimuksen aiheena oli ultraäänitutkimuksen soveltaminen eläinlääketieteessä. Osan opinnoistaan hän teki Helsingin yliopistossa ohjaajanaan ELT Anna-Kaisa Järvinen. Yhteistyö Anna-Kaisan kanssa ohjasi myös Paulin erikoistumaan kardiologiaan. Kiinnostuksen edelleen syventyessä Paulille avautui vuonna 2010 mahdollisuus jatkaa kardiologian opintojaan Lontoon Royal Veterinary Collegessa kardiologian residenssinä. Kolmivuotisen kardiologian kliinisen erikoistumiskoulutuksen jälkeen Paul suoritti lopputentin hyväksytysti vuonna 2016. Paul on EBVS:n (European board of veterinary specilisation) hyväksymä pieneläinten kardiologian erikoiseläinlääkäri. Lisäksi hän on Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS) hyväksymä pieneläinkardiologian asiantuntija.

Paul on työskennellyt kardiologina v.2015–2018 Englannissa Anderson Moores Veterinary Specialists (AMVS) referenssiklinikalla. Työskentely lähes 30 eri erikoiseläinlääkärin klinikalla tarjosi runsaasti perusteellista käytännön kokemusta vaativampienkin sydänpotilaiden hoidosta. AMVS-klinikalla kertyneet tiedot ja taidot tulevat Paulin myötä nyt myös Suomalaisten kissan- ja koiranomistajien saataville.

Residenssivuosiaan lukuun ottamatta Paul on työskennellyt vuodesta 2004 Viron Maatalousyliopistossa Tartossa luennoitsijana ja eläinlääkärinä. Suuri osa Tartosta valmistuneista Suomalaisista eläinlääkäreistä onkin ollut hänen oppilainaan. Kliinisen eläinlääkärityön lisäksi hän opettaa edelleen tuleville eläinlääkäreille kardiologiaa.

Vapaa-ajallaan Paul harrastaa purjelentokoneita, kuorolaulua, klassisen kitaran soittoa ja murtomaahiihtoa.

Paul palvelee asiakkaita sujuvalla suomenkielellä. Hänen ensimmäinen vastaanottopäivänsä on 9.5.2019 ja ajat ovat varattavissa ajanvarausnumerostamme (09) 565 5600. Sydänsairauksien tutkimisen ja hoitamisen lisäksi Paul tekee rotukohtaisia virallisia sydämen ultraäänitutkimuksia koirille ja kissoille.

30.4.2019

Ympärivuorokautinen päivystys alkaa maanantaina 17.9.2018

Mevetin toimintaan on jo neljänkymmenen vuoden ajan kuulunut päivystäminen. Ajatuksemme siitä, että autamme ihmistä silloin kun hänellä on hätä lemmikin kanssa, on ollut toimintamme perusta alusta alkaen. Asiakkaidemme pitkään toivoma ja odottama ympärivuorokautinen päivystys alkaa 17.9.2018 klo 7:30. Klinikkamme korkeatasoinen tutkimusvälineistö ja laitteisto on käytettävissä kaikkina vuorokaudenaikoina. Päivystyksen henkilökunta on Mevetin ammattitaitoista ja vakituista henkilökuntaa. Päivystyksen laajentumisen myötä tiimiimme liittyy uusia vakituisia ammattilaisia huolehtimaan lemmikistäsi. Potilas- ja tapauskohtainen hoidon ensitarpeen arviointi ja yksilöllisen hoitosuunnitelman luominen yhdessä omistajan kanssa on meille ensiarvoisen tärkeää. Potilaan tarpeesta riippuen, voimme tarjota akuuteissa sairastapauksissa kaikkea laaja-alaisesta erikoissairaanhoidosta välittömään pienempään ensiapuun.

Hoidamme päivystyspotilaita ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta kiireelliset hätätapaukset edellyttävät joskus hoitojärjestyksen muuttamista.

Eläinlääkärin toimenpidepalkkioiden päivystyskorotukset ovat

 • iltaisin klo 20–22 +50 %,
 • öisin klo 22–08 +100 %
 • lauantaisin +50%
 • sunnuntaisin ja erikoispyhinä +100%

Päivystyskäynnit ovat normaalihintaisia arkisin kello 08.00–20.00. Päällekkäisiä korotuksia emme peri.

Ihminen ihmiselle. Lemmikkisi parhaaksi vuoden jokaisena hetkenä.

24/7 palveleva päivystysnumeromme on 0600 55 6500 (1,99 eur/min+pvm).

15.9.2018

Trimmauspalvelut tilapäisesti tauolle.

Mevetin henkilökunta keskittyy syksyllä 2018 ympärivuorokautisen päivystystoiminnan perustamiseen ja kehittämiseen. Henkilöresurssien lisäksi 24/7-päivystys tulee sitomaan toimitilojemme kapasiteettia. Trimmauspalvelumme jää tästä syystä tauolle kevääseen 2019 asti. Kiitämme kaikkia trimmausasiakkaitamme tältä erää ja tiedotamme, kun palvelu on jälleen tarjolla.

16.8.2018

Eurooppalainen huippukirurgi David Vicente aloittaa Mevetissä

Mevetin eläinlääkäritiimi vahvistuu kesäkuussa, kun huippukirurgi David Vicente aloittaa klinikallamme.

David on valmistunut eläinlääkäriksi Lissabonin yliopistosta vuonna 2009. Hän on tehnyt väitöskirjansa vuonna 2014 Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnalle aineenvaihduntahäiriöiden mallintamisesta. David on suorittanut eurooppalaisen collegen kolmivuotisen pieneläinkirurgian residenssin Glasgown ja Uppsalan yliopistoissa, ja diplomaatin tutkinnon arvioitu suoritusaika on vuoden 2019 alussa.

Davidin erikoistumiskoulutus on pitänyt sisällään ortopedistä kirurgiaa sekä neuro- ja pehmytosakirurgiaa. Hän on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleita ja luennoinut kansainvälisissä kongresseissa.

Davidin perhe asuu Suomessa, joten uran jatkaminen Mevetissä tarjoaa hänelle mahdollisuuden viettää enemmän aikaa perheensä kanssa. David osaa useita kieliä, mutta hänen työkielenä on englanti. Davidin ja asiakkaiden tukena Mevetissä toimii aina myös kielitaitoinen hoitaja. Vapaa-ajalla David nauttii matkustamisesta, lukemisesta ja pyöräilystä.

Davidin aloitus takaa Mevetin potilaille laadukkaiden kirurgisten palveluiden entistä paremman saatavuuden. David työskentelee 11.6. alkaen klinikallamme viitenä päivänä viikossa.

24.5.2018

David Vicente