Eutanasia

Päätös rakkaan lemmikin eutanasiasta on aina vaikea tehdä. On kuitenkin tilanteita joissa lemmikin perussairautta ei pystytä hoitamaan niin että lemmikin elämänlaatu saataisiin pysymään riittävän hyvänä ja lemmikistä luopumispäätös täytyy tehdä.

Vastaanotollamme on mahdollisuus ohjata eutanasiapotilas rauhalliseen vastaanottohuoneeseen. Lemmikit saavat ensin rauhoituspistoksen. Kun lemmikki on rauhoittunut eläinlääkäri annostelee nukutusaineen suonensisäisesti.

Teemme yhteistyötä Verna Oy:n pieneläinkrematorion kanssa. Lemmikki voidaan toimittaa yhteistuhkaukseen tai yksilötuhkaukseen.

Yhteistuhkauksesta ei ole mahdollista saada tuhkaa takaisin myöhempää hautaamista varten.

Yksilötuhkauksessa lemmikin tuhka siirrettään omistajan valitsemaan uurnaan ja uurnan voi noutaa myöhemmin vastaanotoltamme. Verna oy:n uurnamallistoon voi halutessaan tutustua rauhassa etukäteen osoitteessa www.verna.fi.

Vernalla on Espoon Olarissa v. 1988 perustettu uurnalehto. Uurnalehdosta on mahdollisuus saada hautapaikka 10 vuoden vuokrasopimuksella.joko rivi- tai yksittäishautaan. Listätietoja uurnalehdon toiminnasta www.verna.fi.

Lue lisää eutanasiasta täältä.