Kissojen sairaudet

Kissojen terveyden- ja sairaanhoito asettaa omat erityisvaatimuksensa, eikä niitä näin ollen voida pitää ”pieninä koirina”. Kissojen sairaudet ja hoito vaativat pitkäjänteisyyttä ja perehtyneisyyttä sekä hyvää yhteistyötä omistajan ja eläinlääkärin välillä. Kissat saattavat potilaina olla koiria vaativampia, sillä niillä on taipumus salata oireensa pitkäänkin, ja oireilu voi olla hyvin vähäistä alkuun. Kissojen tutkimuksessa käytetään samoja keinoja kuin koirillakin: verinäytteitä, ultraäänitutkimusta ja röntgenkuvausta muiden muassa. Kaikki Mevetin tutkimus- ja hoitomahdollisuudet ovat myös kissapotilaiden saatavilla.

Monet kissat kokevat eläinlääkärikäynnin stressaavana, ja erilaiset äänet, hajut ja koirien läheisyys pelottavat niitä. Kissat eivät yleensä myöskään pidä erilaisista tutkimus- tai hoitotoimenpiteistä ja niiden lääkitseminen voi olla haastavaa. Mevetin kissojen sairauksiin ja käsittelyyn perehtyneet eläinlääkärit ja hoitajat pyrkivät parhaansa mukaan tekemään eläinlääkärikäynnistä mahdollisimman mukavan myös kissapotilaille.

Odotushuoneestamme löydät rauhallisen paikan, jossa voi pitää välimatkaa koiriin. Mikäli kissasi joutuu jäämään päiväsairaalaan hoidettavaksi tai tutkimuksiin, se pääsee kissojen omaan, hiljaiseen osastoon, jonne koirilta on pääsy kielletty.