Rokotukset

Koiria ja kissoja rokottamalla pyritään ennaltaehkäisemään tai lieventämään tartuntatauteja. Lemmikin perusrokotuksista huolehtiminen on tärkeää osa lemmikin perusterveydenhoitoa. Etenkin koirien matkustamisen voimakkaan kasvun vuoksi koirien tartuntariski ja tautien lemmikin mukana kulkeutumisen riski on olemassa. Perusrokotuksilla vastustettavien sairauksien esiintyminen muualla Euroopassa ja osassa naapurimaitamme on verrattain yleistä. Lisäksi taudeista raivotauti on zoonoosi (voi tarttua pureman välityksellä ihmiseen) ja lemmikkien suojaaminen rokotuksella on myös sen vuoksi tärkeää.

Koirilla esiintyviä ja rokotuksilla torjuttavia virustauteja ovat mm. raivotauti, penikkatauti, parvovirusripuli ja tarttuva maksatulehdus.

Kissoilla esiintyviä ja rokotuksilla ennaltaehkäistäviä virustauteja ovat mm. raivotauti, kissarutto ja kissan herpes- sekä calicivirustartunnat. Kissan herpes- ja calicivirustartunnat aiheuttavat hengitystieoireita. Niiden aiheuttamia tauteja kutsutaan yleisesti kissaflunssiksi.

Lue lisää rokotuksista täältä.